Élménygyűjtés a Föld körül

Kékszakállas

Kékszakállas

Gasztro 8. Chilei tengeri finomságok a santiagoi halpiacon

Dugig ettük magunkat friss kagylóval és hallal, hozzá illő fiatalos sauvignon blanc kezdetnek nem rossz

2014. november 04. - Kékszakállas

Már különböző útikönyvek is jelezték, hogy Chile konyhája az igényes tengeri cuccokra épül tekintettel arra , hogy a 4000 km-es tengerpartról párféle alapanyag beszerzhető. A Centro Mercato a belvárosban terül el, ott is a Tio Willy nevű standot ajánlották,mar az ajtóban egyszerre ötfelé hívtak , hát belevágtunk. Pedroval,  egy sokat tapasztalt fütyöresző pincérrel terveztük meg a kiadós ebédet . Mielőtt az előétel megérkezett volna, kis étvágy gerjesztővel kínálják az embert, kicsit erős saláta szerű dolog kenyérrel es vajjal. Aztán a tipikus kagyló előétel, a borotva  kagyló parmezan sajttal besütve, kétféle hal követte, a helyi laposhal  szerű reineito és lazac szelet Délről. Az egészet megkoronázta a friss sauvignon blanc ,hát  ez volt a kezdet. Pedro a borsos számlahoz gondosan tollal hozzáírta az elvárt borravalót. Mosolyogva fizettem , végülis kockázat nélkül nincs rizikó.

 

image_80.jpg

 

image_81.jpg

image_82.jpg

image_83.jpg

image_84.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2014kek.blog.hu/api/trackback/id/tr606861689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györgyi Piroska 2014.11.04. 19:40:46

A kajákról készült képek nagyon jók, na de ez a kép Rózsáról hűdeszupernagyonjó!
süti beállítások módosítása