Nehezen tudtam volna elképzelni, hogy utiprogramunkból ki maradjon a testközeli ismerkedés a borokkal. Márti és Laci ebben is a legjobb vendéglátók voltak. Álom hétvégét töltöttünka Hunter Valleyben, 130 km-ér Sydneytől. Persze nemcsak bort kóstoltunk, de annak is eljött az ideje. Ez a vidék a legrégebbi borvidék, németek kezdték művelni, sok kis birtok mellett vannak igazán termetesek is nagy nevekkel. A völgyek a fehérbor oknak jobban kedveznek itt, de azért van itt minden. Engem a kis , személyes pincék jobban érdekeltek, mint az ipari borászat, remek címeket kaptunk. Nem időznék azon, hogy a rövid idő ellenére hány bort sikerült végig kóstolni, emeljük itt ki az eredményt csak. A semillon fajtából találtam egy igen friss tételt, üde savak, alacsony alkohol, csupa gyümölcs, tasmániai lazaccal kötött szorosabb szövetséget a mai vacsorán, megkedvelték egymást. A trió nevű egy szép cuvée , a sémillont, chardonneyt és sauvignon blanc-t hozták egy kalap alá, sikerült. Felfedeztem egy vino verde tipusú (verdelho névre hallgató)portugál fajtát is, azonnal lecsaptam rá, telt fehér és egy 7 éves csúcs chardonnay is eljött velem, friss, fiatalos savakkal. Nem találtam ezekhez méltó shirazt, pedig istenemre, szorgosan kerestem. És hát a lelkes borászok errefelé is ugyanazok a kedves, elkötelezett, büszke emberek, mint nálunk,egy élmény. Ha unatkoznál a szőlőkben, vicces szobrokkal szórakoztatnak.